Wegetariański makaron z kapustą

Wegetariański makaron z kapustą
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Świetna alternatywa dla osób, które nie jedzą mięsa.

Składniki

  • 250 g makaronu pantacce toscane (ew. typu łazanki)
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 2 łyżki masła
  • 1 mała cebula
  • 3 suszone pomidory z oliwy
  • 200 g wędzonych kiełbasek sojowych
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.

    Na rozgrzanym maśle szklimy posiekaną cebulę. Wrzucamy pokrojone kiełbaski, pomidory pokrojone w paski, chwilę smażymy, zalewamy wodą, dodajemy poszatkowaną kapustę. Dusimy pod przykryciem do jej miękkości.
    Wrzucamy makaron, nadal smażymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Podajemy ze starym serem (ulubionym -u nas bursztyn) i posiekaną natką pietruszki.

Składniki
  • 250 g makaronu pantacce toscane (ew. typu łazanki)
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 2 łyżki masła
  • 1 mała cebula
  • 3 suszone pomidory z oliwy
  • 200 g wędzonych kiełbasek sojowych
  • sól, pieprz
Składniki