Wegetariański kotlet jajeczny

Wegetariański kotlet jajeczny
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
według przepisu mamy:)

Składniki

  • jajka ugotowane na twardo, 3 sztuki
  • jajko surowe, 1 sztuka
  • mała bułka, 1 sztuka
  • świeży szczypiorek, 2 łyżki
  • pieprz
  • sól
  • vegeta
  • Bułka tarta
  • olej

Przygotowanie

  1. Odsączamy wodę z zamoczonej wcześniej bułki. Następnie wraz z trzema ugotowanymi na twardo jajkami mielimy bułkę w maszynce.

  2. Dodajemy surowe jajko, szczypiorek, przyprawiamy solą, pieprzem, vegetą i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.

  3. Kotlety panierujemy w bułce tartej, smażymy na oleju, na małym ogniu.

  4. Kotlety najlepiej podawać z sałatką ze świeżych warzyw.

Komentarze do przepisu (7)

marysia30 05 maja 2010
A co robimy z czwartym ugotowanym jajkiem?Możemy zjeść na kanapce czy też mamy wykorzystać do innego celu?
AArs 05 maja 2010
ale się czepiasz... można się w liczbach pomylić
Konto usunięte 05 maja 2010
co się stało z czwartym jajkiem ugotowanym na twardo?????
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • jajka ugotowane na twardo, 3 sztuki
  • jajko surowe, 1 sztuka
  • mała bułka, 1 sztuka
  • świeży szczypiorek, 2 łyżki
  • pieprz
  • sól
  • vegeta
  • Bułka tarta
  • olej
Składniki