Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Curry to jeden z najpopularniejszych smaków na świecie, a wegańskie curry z soczewicą i warzywami to propozycja dla tych, którzy chcą się cieszyć smakiem kuchni indyjskiej bez użycia mięsa. Ten przepis jest prosty i szybki do przygotowania, a jego smak jest naprawdę wyjątkowy.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8344
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 186
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 412
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8344
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 186
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 412
Składniki
1. Na patelni podsmaż cebulę i czosnek na średnim ogniu przez kilka minut. 2. Dodaj pokrojoną paprykę, marchewkę i smaż przez kolejne kilka minut. 3. Dodaj pastę curry, kurkumę, kumin, cynamon, imbir, pieprz i sól. Mieszaj i smaż przez kilka minut. 4. Dodaj ugotowaną soczewicę, kokosowe mleko i mieszaj. 5. Gotuj na małym ogniu przez około 10 minut. 6. Podawaj z posiekaną kolendrą i ryżem basmati.