Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Magiczny , vegańśki bigos Curry inspirowany indiami czyli kapusta, czarna fasola, dynia Georgia Roaster, niebieskie ziemniaki, tomatillos, por, cebulka, czosnek, okra, listki drzewa Curry, marchew, listki Laurowe oraz przyprawa - Madras Curry .... Miód malina, niebo w gębie i od razu chce się tańczyć Hannah hoo... !
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2145
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2145
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Składniki
Kapustę poszatkować , dynię , marchew i ziemniaki pokroić i poddusić na oleju .
Po ok. 10 minutach należy dolać wody i dorzuć pokrojone strąki okry oraz obrane z łuskek i pokrojone owoce Tomatillos , dodać puszkę fasoli black turtles :) Doprawić listkami laurowymi, listkami drzewa Curry i przyprawą Curry Madras .
Dusić, mieszając od czasu do czasu , brakującą wodę (odparowaną) można nieco uzupełnić. Potrawa jest gotowa , gdy warzywa będą miękkie a sos zawiesisty. Podawać np. z pieczywem Naan lub zwykłym.