Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nastąpił niespodziewany koniec lata, że zacytuję klasyka. W każdym razie za oknem plucha a u mnie w kuchni już jesień. Na taką pogodę proponuję eintopf - jednogarnkowe, pożywne danie. Jeszcze nie tak solidne, jak zimowe, ale już jesienne.
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1535
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 113
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 80
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1535
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 113
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 80
Składniki
Obierz mięso z kurczaka. Pokrój w dość duże kawałki, posyp pieprzem i słodką papryką, wymieszaj dokładnie i odstaw. Kości, skóry, skrzydełko i inne pozostałości z obranego kurczaka zalej zimną wodą i zagotuj. Pogotuj ok. 10 minut i dodaj warzywa, po ok. 45 - 50 minutach przyprawy. Gotuj na małym ogniu minimum 1,5 - 2 godziny.
W garnku rozgrzej masło i wrzuć na nie pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewki i kalarepę. Podsmażaj chwilę, aż zaczną przyczepiać się do dna.
Przecedź rosół i zalej nim warzywa. Zamarynowanego wcześniej kurczaka podsmaż na oliwie na złoty kolor i wrzuć do zupy. Dorzuć brokuł podzielony na różyczki.
Gotuj jeszcze ok. 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Posyp obficie natką pietruszki i podawaj. Dla głodomorów może być z pieczywem.