Wczesna kapusta kiszona w słoiku.

Wczesna kapusta kiszona w słoiku.
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: lasuch-09
Pyszna kapusta na bieżące potrzeby.

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, a marchew zetrzeć na tarce. Dodać sól, dobrze wymieszać, przykryć ściereczką i pozostawić do następnego dnia.

  2. Następnego dnia nałożyć do słoika i ubić. Nadmiar soku odlać. Słoik postawić na głębszym spodku lub miseczce, ponieważ podczas fermentacji ze słoika będzie wyciekać sok i pianka. Po 5 - 7 dniach możemy delektować się pyszną kiszoną kapustką.

Komentarze do przepisu (4)

babciaaneczka 18 lipca 2011
Podobnie kiszę młodą kapustę, tylko dodaję trochę kminku.
irma 18 lipca 2011
Czy tak ukiszona kapusta może być na dłuższy okres np. na zimę?
lasuch-09 18 lipca 2011
Kapustę na zimę kisi z jesiennych zbiorów. Sposób kiszenia jest taki sam. Kapusta z kminkiem jest bardzo dobra,... Czytaj całość »
Kapustę na zimę kisi z jesiennych zbiorów. Sposób kiszenia jest taki sam. Kapusta z kminkiem jest bardzo dobra, ale nie wszyscy moi domownicy taką lubią.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki