Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbki na jabłkach"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3081
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 222
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3081
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 222
Składniki
Wątróbki wymocz (najlepiej w mleku – wtedy będą delikatniejsze w smaku). Następnie oczyść i osusz je, ew. pokrój na mniejsze kawałki. Wątróbki oprósz mąką. Cebulę obierz, potnij w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż cebulę i wątróbki. Mieszając, smaż je ok. 5 minut (dłużej smażone będą twarde i niesmaczne!). Zioła opłucz, osusz, oderwij listki szałwii od gałązek. Tymianek i majeranek grubo posiekaj.
Jabłka potnij na cząstki, oczyść. Dodaj do wątróbek. Duś razem jeszcze kilka minut. Dołóż zioła. Przypraw do smaku solą i pieprzem.Źródło: Tina