Wątróbki drobiowe pieczone

Wątróbki drobiowe pieczone
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Mole3
Lekki sposób na wątróbki drobiowe - bez smażenia, bez tłuszczu, a smak wyjątkowy.

Składniki

  • wątróbki drobiowe, 1 kg
  • cebula duża, 1 szt.
  • pieczarki średnie, 10 szt.
  • majeranek suszony, 1 łyżka
  • kostki smaku - cebula + pietruszka, po 1 szt.
  • pieprz, 1 łyżeczka

Przygotowanie

  1. Wątróbki opłukać pod bieżącą wodą, usunąć zbędny tłuszczyk i błonki, osuszyć ręcznikiem papierowym.

  2. Cebule pokroić w ćwierćtalarki, pieczarki w grubsze plasterki. W misce wymieszać delikatnie wątróbki, pieczarki i cebulę, dosypując majeranek, pieprz i pokruszone kostki smaku. Wszystko przełożyć do rękawa do pieczenia.

  3. Piec ok. godziny w 150 stopniach, termoobieg. Podawać z młodymi ziemniakami i koperkiem. Smacznego. :)

Komentarze do przepisu (4)

dorcia41 10 maja 2010
Lubię wątróbkę i robię na różne sposoby ale tak jeszcze nie próbowałam, teraz na pewno wypróbuję ten... Czytaj całość »
Lubię wątróbkę i robię na różne sposoby ale tak jeszcze nie próbowałam, teraz na pewno wypróbuję ten sposób:)) pozdrawiam
Konto usunięte 05 czerwca 2010
hm, wiele osób nie lubi wątróbek (kiedyś mój kuzyn myślał,że go ktoś chciał nimi otruć), ale w moim menu... Czytaj całość »
hm, wiele osób nie lubi wątróbek (kiedyś mój kuzyn myślał,że go ktoś chciał nimi otruć), ale w moim menu goszczą, uwielbia je mój mąż, ale muszę wypróbować przygotowane w sposób podany prze Ciebie!
Konto usunięte 20 lutego 2012
Świetny pomysł wątróbki w rękawie do pieczenia !!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • wątróbki drobiowe, 1 kg
  • cebula duża, 1 szt.
  • pieczarki średnie, 10 szt.
  • majeranek suszony, 1 łyżka
  • kostki smaku - cebula + pietruszka, po 1 szt.
  • pieprz, 1 łyżeczka
Składniki