Wątróbki drobiowe duszone z cebulką.

Wątróbki drobiowe duszone z cebulką.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Wątróbki drobiowe duszone z cebulką podane z ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty i papryk.

Składniki

  • wątróbki drobiowe 70 dag
  • cebula 2 szt.
  • ziemniaki 6-8 szt
  • sałatka z kapusty i papryk
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Wątróbki myjemy, wycinamy z nich ścięgniste żyłki i moczymy w zimnej wodzie.

  2. Wymoczone wątróbki osączamy z wody i smażymy na gorącym tłuszczu kilkakrotnie je przewracając na drugą stronę. Do smażących się wątróbek dodajemy obraną i pokrojoną w pół plastry cebulę. Solimy i pieprzymy do smaku. W między czasie gdy duszą się wątróbki gotujemy ziemniaki.

  3. Uduszone wątróbki podajemy z ugotowanymi ziemniakami i sałatką z kapusty i papryk.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (3)

Pieprzyczfantazja 21 października
iście królewskie połączenie! <3 kocham!
fafiatko 21 października
Idealne towarzystwo do pysznej watrobki!
SlodkoSlodka83 22 października
Pyszny zestaw :-)
Składniki
  • wątróbki drobiowe 70 dag
  • cebula 2 szt.
  • ziemniaki 6-8 szt
  • sałatka z kapusty i papryk
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia
Składniki