Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wątróbka z warzywami"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 83
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 818
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 83
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 818
Składniki
Sparzone, obrane pomidory kroję w kosteczkę. Czosnek i cebulę siekam i podsmażam na dwóch łyżkach oleju. Dodaję pokrojoną fasolkę i pomidory, zalewam bulionem, chwilkę gotuję.
Wlewam wino, dodaję sól i pieprz i duszę na małym ogniu, aż fasolka zmięknie, sos odparuje, a całość zgęstnieje. Umytą wątróbkę kroję na kawałki, obsmażam na pozostałym rozgrzanym oleju, przekładam do sosu.
Duszę 10 min, zdejmuję z ognia. Makaron gotuję al dente, rozkładam na talerze, polewam gorącym sosem i dekoruję bazylią.
Czas przygotowania: 50 minut, Cena porcji: około 3 złŹródło: Rewia