Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 517
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 270
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 517
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 270
Składniki
Do garnka wlewamy ocet balsamiczny i miód, podgrzewamy. Gdy składniki sklarują się ze sobą dodajemy maliny. Kilka malin można odłożyć do późniejszej dekoracji. Gotujemy. Po około 5 min dodajemy wino. Gotujemy tak długo aż sos nie zrobi się gęsty. Wątróbkę smażymy na oleju kokosowym. Osobiście zawsze dodaję jedną-dwie łyżki oleju, a później podlewam wątróbkę wodą, w efekcie będzie bardziej ugotowana niż usmażona. Wątróbkę wykładamy na talerz, polewamy sosem, dekorujemy malinami i pociętą pietruszką. Polecam podawać ze świeżą, chrupiącą bagietką. Przepis i więcej zdjęć dostępny na blogu www.strongfitwomen.pl