Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wątróbka z sosem malinowym"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5338
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5338
Składniki
Wątróbki namocz w mleku i odstaw. Miód skarmelizuj na patelni, dodaj przebrane maliny (trochę owoców odłóż do dekoracji). Podduś maliny, aż puszczą sok, po czym wlej pół szklanki wina. Duś, aż sos nieco zgęstnieje i nabierze aromatu.
Masło sklaruj i usmaż na nim osuszone i oprószone mąką wątróbki. Gdy wątróbki ładnie się zrumienią, zdejmij z patelni, dopraw solą i pieprzem, następnie połóż na talerzach, polej sosem (możesz go wcześniej przetrzeć przez sito, ale nie musisz tego robić). Udekoruj malinami (ew. listkami mięty). Danie możesz podać z grzankami z bagietki.Źródło: Świat kobiety