Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wątróbka z królika z żurawiną i śliwką"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 78
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 78
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Składniki
Śliwki i żurawinę zalej winem i odstaw na godzinę. Cebulę i jabłka pokrój, przesmaż na maśle klarowanym.
Wątróbkę obtocz w mące, usmaż, pod koniec smażenia dopraw solą, pieprzem, majerankiem. Dodaj cebulkę z jabłkami i śliwki z winem. Duś jeszcze przez chwilę. Przed podaniem posyp natką pietruszki.Źródło: Dobry Tydzień