Wątróbka z jajkami na sałatce

Wątróbka z jajkami na sałatce
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Bardzo pyszny obiad w lekkiej wersji lub pomysł na kolację :)

Przygotowanie

  1. Wątróbki oczyść, opłucz, włóż do miski. Zrób marynatę z kilku łyżek oliwy, połowy syropu malinowego, skórki z otartej cytryny, przeciśniętego ząbka czosnku, rozmarynu oraz soli i pieprzy do smaku. Odstaw na około 2 godziny.

  2. Jajka ugotuj na twardo, obierz i przetnij wpół. Sałaty opłucz, osusz, rozłóż na talerze. Awokado obierz, usuń pestkę, miąższ pokrój na kawałki, skrop sokiem z cytryny. Opłucz i przekrój na połówki pomidorki.

  3. Wątróbkę usmaż, ułóż na sałacie, razem z jajkami, awokado i pomidorkami. Wymieszaj 4 łyżki oleju , 2 łyżki soku z cytryny i resztę syropu malinowego. Dopraw solą i pieprzem, polej danie.

Komentarze do przepisu (4)

SprytnaChochla 09 grudnia 2019
Fajny pomysł!
slodkisentyment 09 grudnia 2019
Super :) Pyszności :)
klaudia11098 11 grudnia 2019
Dziękuje :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki