Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbka z jabłkami, papryką i cebulą"
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1279
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1279
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Składniki
Wątróbkę umyj, oczyść z błon, pokrój na kawałki i obtocz w mące. Cebulę pokrój w półplasterki. Jabłka umyj i pokrój w ósemki, paprykę w paski. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij lekko posoloną cebulę. Przełóż do miseczki. Na tej samej patelni smaż wątróbkę (uzupełniając olej).
Dodaj jabłka i paprykę. Smaż razem. Gdy wątróbka z jabłkami i papryką będzie gotowa, połącz ją z cebulą na jednej patelni, oprósz majerankiem i podsmaż na małym ogniu. Na końcu dopraw solą i pieprzem. Serwuj z pieczywem lub ziemniakami.Źródło: Świat kobiety