Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oj jak ja uwielbiam wątróbkę ale wiem że są tacy co jej wręcz nie cierpią.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 254
Polecam.
Odsłon: 740
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36260
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 414
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 254
Polecam.
Odsłon: 740
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36260
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 414
Składniki
Wątrobę pociąć na paski dowolnej grubości,
Dodać mąkę
I wymieszać.
Na patelnię wlać olej aby zakryło dno patelni ułożyć wątrobę
I smażyć z obu stron na lekko brązowy kolor.
W międzyczasie do garnka wlać wodę ze składników, dodać suszone warzywa i zagotować.
Ułożyć usmażoną wątrobę i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem.
W tłuszczu po wątrobie usmażyć cebulę na rumiano,
Dodać ją do duszącej się wątroby i cały czas dusić na bardzo wolnym ogniu.
Gdy wątroba jest już miękka i zrobił się sos dopiero wtedy posolić według swego smaku.
Obiad podałam z całymi ziemniakami oraz ogórek kiszony.