Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wątróbka w winnym gulaszu"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4992
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 890
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4992
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 890
Składniki
Wątróbkę myjemy, osuszamy, usuwamy z niej błonki, moczymy w mleku, a potem kroimy na mniejsze kawałki. Obraną cebulę kroimy w piórka.
Na silnie rozgrzanym oleju szybko obsmażamy wątróbkę. Dorzucamy cebulę, chwilę podsmażamy. Doprawiamy pieprzem, kminkiem, podlewamy winem i dusimy do miękkości.
Gdy wątróbka zmięknie, dodajemy keczup. Dobrze mieszamy i, jeśli trzeba, podlewamy wodą. Dusimy jeszcze 5 minut. W tym czasie boczek kroimy w kostkę i wysmażamy na chrupko.
Wątróbkę zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozmieszaną z 2 łyżkami zimnej wody. Doprawiamy solą, posypujemy skwarkami, podajemy.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 3,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 373 kcal, Białko: 2,1g, Tłuszcz: 16 g, Węglowodany: 10,5 gŹródło: Rewia