Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbkę często jadłam jako dziecko – w wersji smażonej i z cebulą. Nie powiem, żebym za nią przepadała. Teraz jako osoba dorosła robię ją bardzo często, zwłaszcza że sposobów podania może być mnóstwo. Moje danie jest bardzo smaczne, z dużą ilością warzyw i ziół, dzięki czemu potrawa jest bardzo smakowita :)
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 118
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 116
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 96
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22679
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 118
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 116
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 96
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22679
Składniki
Wątróbkę myjemy, kroimy na kawałki, obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju. Cebulę, papryki kroimy w kostkę, a pieczarki na wieksze kawałki. Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy pieczarki i paprykę i chwilę smażymy. Dodajemy pomidory z puszki, wsypujemy zioła prowansalskie, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy aż warzywa będą miękkie. Dodajemy podsmażoną wątróbkę i dusimy jeszcze ok. 5-10 minut. Jeśli trzeba ponownie doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem lub gotowanymi ziemniakami