Wątróbka w sosie śmietanowo-musztardowym

Wątróbka w sosie śmietanowo-musztardowym
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: madzia1208
Nowy,lepszy smak.....

Składniki

Przygotowanie

  1. Wątrobę umyć,pokroić w paski i opruszyć mąka.Podsmażyć na patelni.Po usmażeniu przełożyć na talerz.

  2. Cebulę pokroić w grubszą kostkę i podsmażyć na tłuszczu na którym smażyliśmy wątróbkę.Gdy cebula będzie miękka dodać usmażone podroby i razem wszystko podgrzać.

  3. Kostkę rosołowa rozpuścić w 1/2 szklanki wody i wlać na patelnie,gotować 1-2 min.

  4. Śmietanę i musztardę wymieszać w naczyniu i dodać roztarty ząbek czosnku.Wszystko połączyć w gładki sos i dusić na małym ogniu 5 minut.Pod koniec duszenia przyprawić przyprawami.Podawać z ziemniakami,makaronem lub po prostu z chlebkiem.SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (11)

Boschka 02 grudnia 2010
och...chce mi się wątróbki, ale zawsze wychodzi mi jakaś taka twarda... ;( spróbuję w takim sosie, a nóż -... Czytaj całość »
och...chce mi się wątróbki, ale zawsze wychodzi mi jakaś taka twarda... ;( spróbuję w takim sosie, a nóż - widelec;-)) się uda;)
smokip 24 stycznia 2011
Bardzo dobra ta wątróbka...
radekzimny1 26 stycznia 2011
Dzisiaj wypróbowałem ten przepis.Wiesz co...niebo w gębie.Naprawdę polecam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki