Wątróbka w sosie musztardowym

Wątróbka w sosie musztardowym
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Smaczne i domowe

Składniki

  • wątróbka drobiowa, 200g
  • musztarda, 3 łyżeczki
  • mąka, 1/2 łyżeczki
  • cebula, 1x
  • olej, 2 łyżki

Przygotowanie

  1. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na patelnię wlej olej i zeszklij na nim cebulkę. Wątróbkę umyj w zimnej wodzie, pokrój w paseczki i wrzuć na patelnie. Pomieszaj, przykryj pokrywką i podduszaj około 5 - 7 min. Do niewielkiego naczynia włóż musztardę i mąkę - dokładnie wymieszaj, dodaj około 4 łyżki zimnej wody i ponownie dokładnie wymieszaj. Dadaj do wątróbki z cebulką. Całość wymieszaj i pozostaw na ogniu jeszcze dwie minuty. Wyłącz podgrzewanie i przykryj całość pokrywką :) Masz teraz trochę czasu, żeby przygotować dodatki do obiadu. Ja podawałam mięso z ziemniaczanym pire i sałatką z kapusty pekińskiej. Polecam :)

Składniki
  • wątróbka drobiowa, 200g
  • musztarda, 3 łyżeczki
  • mąka, 1/2 łyżeczki
  • cebula, 1x
  • olej, 2 łyżki
Składniki