Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wątróbka w roladzie z kiszoną kapustą"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 66
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1531
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 66
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1531
Składniki
Mięso wieprzowe kroimy w kostkę, a obraną cebulę siekamy. Cebulę podsmażamy na smalcu, dorzucamy mięso i obsmażamy na silnym ogniu. Dodajemy sól i pieprz, podlewamy łyżką wody i dusimy.
Po 30 minutach dodajemy kiszoną kapustę i kminek. Dusimy jeszcze 10 minut. Pod koniec można dodać szczyptę cukru (według upodobania).
Z umytej wątróbki usuwamy błonę i żyłki, kroimy w małą kostkę. Wątróbkę krótko smażymy na małej ilości gorącego oleju i dodajemy do kapusty.
Ciasto francuskie wałkujemy na dwa prostokąty. Na obydwa wykładamy kapustę z mięsem i wątróbką. Rolujemy, końce zawijamy pod spód. Rolady przenosimy na natłuszczoną blachę.
Pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji około 2,10 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 683 kcal, Białko: 19 g, Tłuszcz: 68 g, Węglowodany: 1,7 gŹródło: Rewia