Wątróbka w letnim wydaniu.

Wątróbka w letnim wydaniu.
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Jadłam różnie przygotowane wątróbki,jednak w takim wydaniu smakowała mi najbardziej:) Polecam wypróbować:)

Składniki

  • wątróbka kurza 400-500g
  • Cebula
  • po 1/4 papryki czerwonej i żółtej
  • cukinia zielona połowa
  • jabłko papierówka
  • 2 nektarynki
  • 1/4 masła
  • pieprz i sól

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić.
    Dodać pokrojone papryki,jabłko ,cukinię ,nektarynki .

  2. Usmażone warzywa zsunąć na kraj patelni i dorzucić oczyszczone wątróbki.
    Smażyć około 10min.
    Na końcu wszystko wymieszać doprawić pieprzem i solą do smaku.

  3. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (23)

fafiatko 01 sierpnia 2019
Jestem pod duzym wrazeniem innowacji! watrobka z warzywami a przede wszytskim z dodatkiem nektarynki musi byc wyborna!
ErJot 01 sierpnia 2019
Wątróbka z owocami innymi niż jabłka to dla mnie nowość.
slodkisentyment 01 sierpnia 2019
Super wersja :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • wątróbka kurza 400-500g
  • Cebula
  • po 1/4 papryki czerwonej i żółtej
  • cukinia zielona połowa
  • jabłko papierówka
  • 2 nektarynki
  • 1/4 masła
  • pieprz i sól
Składniki