Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiłam wykorzystać wątróbkę w całkiem nowy sposób.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Połowę cebuli pokroić w piórka. Papryki w paski. Pieczarki i czosnek w plastry. Imbir posiekać. Szczypiorek pokroić w paski pod kątem ok 35 stopni. Wątróbkę pokroić w cienkie plastry. Posiekać pietruszkę.
Podgrzać olej w Woku (na największym ogniu). Dodać cebulę i pieczarki. Smażyć na wysokim ogniu ciągle mieszając. Podlewając od czasu do czasu łyżeczką wody. Kiedy Pieczarki będą Gotowe zsunąć całość na obrzeża woka i dodać wątróbkę. Smażyć na wysokim ogniu aż wątróbka będzie "Już prawie" gotowa (pamiętając by podlewać od czasu do czasu łyżeczką wody). Dodać paprykę, czosnek, imbir i papryczkę Chili. Wszystko smażyć ok minuty doprawić sosem sojowym (akurat mi się skończył więc użyłam Maggi - danie wyszło również przepyszne), sosem Worcester i pieprzem. Smażyć kolejną minutę i zdjąć z ognia. Szybko dodać Rukolę i natkę pietruszki. Wymieszać i podawać. u mnie z pieczonymi ziemniakami. Smacznego.