Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek melasy z granatów lub miodu zmieszanego z octem balsamicznym doda wątróbce głębokiego kwaśno słodkiego smaku, który idealnie podkreśla walory wątróbki.
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 27
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 18
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 19
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 27
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 18
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 19
Składniki
Wątróbkę trzeba opłukać i odciąć niepotrzebne elementy. jeszcze dynia, cebula i melasa/ ocet balsamiczny zmieszany z miodem.
Na patelni podsmaża się cebulę i dynię, gdy się zeszklą można dodać wątróbki. Rumieni się je z jednej strony, potem z drugiej i można dodać melasą lub miód zmieszany z octem balsamicznym, w sumie około 50 ml. Teraz najlepiej sprawdzić czy wątróbka nie jest krwista wewnątrz. I w razie czego podsmażyć jeszcze kilka minut. Soli się po wyłączeniu ognia- wątróbka będzie miękka, całość trzeba jeszcze przemieszać.
Smacznego :)