Wątróbka kurza w selerze naciowym,jabłku i cykorii.

Wątróbka kurza w selerze naciowym,jabłku i cykorii.
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Polecam tak przygotowna wątróbkę. Smak soku w wątróbce jest wyczuwalny i bardzo smakowity:) Danie najlepiej smakuje z patelni:)

Składniki

  • 300g wątróbka drobiowa
  • 1 cykoria
  • 3 łodygi seler naciowy
  • 1 jabłko
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 szkl soku z granata z kartonu
  • sól,pieprz,maggi
  • 1/4 cukinii,natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Umytą wątróbkę i oczyszczoną z włókien dać na patelnię do pokrojonych w ćwiartki jabłek w cząstki cukinii,i selera naciowego.
    Dodać sól,pieprz i maggi....dusić 10 min.po tym czasie dodać sok z granatu i dusic 10 min
    Potrawa bez tłuszcu,duszona na odrobinie wody i soku,ale jeśli chcecie to można dodac tłuszcz i na nim dusic:)

  2. Na koniec dodać natkę pietruszki posiekaną .
    Podałam dzisiaj danie z patelni,najlepiej smakuje i tak po domowemu polecam serdecznie:)


    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (7)

kuchmariola63 26 kwietnia
Uwielbiam dania z wątróbką :)
fafiatko 26 kwietnia
Podoba mi sie taka duszona watrobka z warzywami i z sokiem do smaku!
Docherro 27 kwietnia
Dzięki,na szybko było i bardzo smacznie:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 300g wątróbka drobiowa
  • 1 cykoria
  • 3 łodygi seler naciowy
  • 1 jabłko
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 szkl soku z granata z kartonu
  • sól,pieprz,maggi
  • 1/4 cukinii,natka pietruszki
Składniki