Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbka drobiowa z makaronem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5405
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5405
Składniki
Pomidory natnij na krzyż, sparz, obierz ze skórki. Miąższ pokrój w drobną kostkę. Fasolkę oczyść, pokrój. Cebulę, czosnek oczyść i posiekaj.
Rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmaż czosnek oraz cebulę. Dodaj fasolkę oraz pomidory i smaż chwilę. Wlej gorący bulion i zagotuj. Wlej wino i gotuj na małym ogniu ok. 15 minut, aż fasolka będzie miękka, a sos odparuje i stanie się gęsty. Przypraw solą oraz pieprzem.
Wątróbkę oczyść, opłucz i pokrój na kawałki. Obsmaż na oleju. Kiedy będzie rumiana, przełóż do sosu i duś jeszcze ok. 10 minut. Przypraw do smaku. Zdejmij z ognia.
Makaron ugotuj na pół twardo w osolonej wodzie (z łyżką oleju). Odcedź. Wyłóż na duży talerz i polej sosem pomidorowym z wątróbką. Udekoruj listkami bazylii.
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Takie jest życie