Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy wątróbkę drobiową ,wiec postanowiłam ją zrobić z dodatkiem jabłka i cebuli. Wątróbka wyszła bardzo smaczna. Teraz często w takiej postaci będę ją przygotowywać.
patelnia, nóż, łyżka drewniana,
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 69
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 69
Składniki
Na głębszej patelni rozgrzać masło, dodać obraną pokrojoną w piórka cebule żółtą i czerwoną. Gdy cebula będzie szklista dodać obrane, pokrojone w ćwiartki jabłko kwaśne. Poddusić pod przykryciem kilka minut. Wyjąć jabłka i cebulę na talerz, a na patelnię dodać masła, włożyć oczyszczoną, umytą i osuszoną a także oprószoną mąką wątróbkę. Podsmażyć aż wątróbka stanie się rumiana. Dopiero pod koniec smażenia doprawić wątróbkę pieprzem i solą oraz jak lubicie przyprawą w płynie. Połączyć z podsmażoną cebulą i jabłkami oprószyć majerankiem. Podawać z ziemniaczkami lub pieczywem.