Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i soczysta wątróbka drobiowa w sosie miodowo - musztardowym najlepiej smakuje z dodatkiem kaszy i ogórkiem kiszonym.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Składniki
Wątróbkę opłukaj, usuń błonki i zalej mlekiem na 1 godzinę. Następnie odsącz z mleka, do wątróbki dodaj miód, obie musztardy, majeranek, przyprawę do indyka i pieprz, dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę do lodówki. Cebulę obierz, pokrój w paski i podsmaż na patelni na oleju na złoty kolor, zdejmij z patelni.
Wyjmij wątróbkę z lodówki dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i usmaż wątróbkę z każdej strony po około 3 minuty , dodaj podsmażoną cebulę i dokładnie wymieszaj.W razie potrzeby dopraw solą.
Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ogórki kiszone pokrój w paski.
Wątróbkę podawaj z kaszą i ogórkiem kiszonym.