Watrobka drobiowa smazona na patelni.

Watrobka drobiowa smazona na patelni.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: bozka44
Wspaniala kolacja, smaczna i zdrowa. danie szybkie, gotowe w 30 minut!!

Składniki

  • Watrobki drobiowe 50 dag
  • 2 duze cebule + Kucharek
  • maka do obtaczania watrobek
  • olej rzepakowy do smazenia

Przygotowanie

  1. Watrobki dokladnie oczyszczamy i myjemy, obtaczamy w mace, smazymy na oleju pare minut z kazdej strony (bez soli), wyjmujemy na polmisek, solimy

  2. na tym samym tluszczu smazymy cebulke pokrojona w piorka, wraz z dodatkiem Kucharka

  3. GOTOWE. bardzo polecam. Szybkie i przepyszne. Podajemy z chlebem lub z buleczka, mozna przepijac dobrze schlodzonym piwem. Ojejejej

Komentarze do przepisu (3)

ggosienka68 15 listopada 2014
Robię dokładnie tak jak ty i potwierdzam,że szybkie i pyszne danie dla tych co lubią wątróbkę :)
Konto usunięte 15 listopada 2014
mmmm...pycha....
Irys-1260 16 listopada 2014
Też tak robię wątróbkę i podaję z ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty. Tak najbardziej mi smakuje :)
Składniki
  • Watrobki drobiowe 50 dag
  • 2 duze cebule + Kucharek
  • maka do obtaczania watrobek
  • olej rzepakowy do smazenia
Składniki