Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wątróbka cielęca z winogronami"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 320
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 281
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 320
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 281
Składniki
Wątróbkę umyj w zimnej wodzie, osusz i pokrój na niewielkie porcje. Każdy kawałek obtocz w mące pszennej i usmaż na rozgrzanym oleju. Pod koniec dopraw solą i pieprzem.
Umyte winogrona przekrój na połówki i usuń pestki. Przesmaż owoce na drugiej patelni na roztopionym maśle. Po chwili dodaj prażone jabłka i wlej sok z cytryny. Również dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.
Po chwili duszenia podawaj z wątróbką. Danie udekoruj świeżymi ziołami i podawaj z pieczywem.Źródło: Kurier TV