Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy koniecznie na obiad musi być mięso, nie sądzę tak więc dziś zrobiłam obiad jakiego mi się chciało od dawna.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 121
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 351
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1047
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 121
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 351
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1047
Składniki
Wątrobę pokroić w plastry, cebulę w piórka i zalać mlekiem, pozostawić w mleku z cebulą na całą noc.
Przed przygotowaniem obiadu przelać wątrobę z cebulą na durszlak i przelać wodą.
Do garnka dodać warzywa i wodę, zagotować.
Kawałki wątroby po ubijać specjalnym urządzeniem do schabowego lub ubić lekko tłuczkiem.
Do talerza wsypać mąkę ułożyć plastry wątroby.
Na patelnię wlać olej, wątrobę obsypać mąką i układać na rozgrzany olej.
Obsmażyć z obu stron na brązowo.
Usmażoną wątrobę dodać do garnka z wodą i warzywami.
W tłuszczu po smażeniu wątroby usmażyć cebulę na lekko brązowy kolor.
Dodać cebulę do gotującej się wątroby w warzywach suszonych.
Dusić na wolnym ogniu pod przykryciem.
Następnie zdjąć pokrywę i nadal dusić na wolnym ogniu do powstania sosu i miękkości wątroby, posolić na sam koniec i dodać szczyptę pieprzu czarnego.
Obiad podałam z ziemniakami oraz ogórek korniszon mojej produkcji. Wątroba wyszła bardzo krucha.