Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie jednogarnkowe. Nitki z cukinii i marchwi podane z kiełbasą, doprawione z nutką pikanterii.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Kiełbasę kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Podsmażamy na małym ogniu do zrumienienia. Marchew obieramy, ścieramy skrobaczką na nitki i dodajemy na patelnię. Podsmażamy 2-3 min. Cukinię obieramy i również ścieramy obieraczką na nitki (odrzucając miękką część z gniazdem nasiennym) i wraz z drobno posiekanym czosnkiem dorzucamy do kiełbasy. Często mieszając dusimy na małym ogniu. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chili. Podsmażamy do czasu aż cukinia zmieni kolor ale będzie chrupka. Porcje potrawy przekładamy na talerze i posypujemy natką pietruszki. Danie rewelacyjnie smakuje z bagietką.