Warzywne spaghetti

Warzywne spaghetti
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Smaczne i zdrowe danie na obiad.

Składniki

  • Makaron spaghetti 1 opakowanie
  • Groszek konserwowy 1 puszka
  • Cebula biała 1 szt.
  • Pieczarki świeże 25 dag
  • Śmietanka 18% ½ szklanki
  • Masło 2 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Ser żółty 5 plasterków
  • Natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Cebulę obrać, drobno posiekać i udusić na maślę z pokrojonymi pieczarkami. Następnie zaciągnąć śmietanką, przyprawić do smaku, dodać odsączony groszek, posiekaną natkę pietruszki i zagotować. Makaron rozłożyć na talerze , polać sosem warzywnym i obłożyć paseczkami sera.

Komentarze do przepisu (3)

Maudie 16 stycznia 2018
Super jedzonko :)Jestem makaroniarą więc wiem co mówię ;)
fafiatko 16 stycznia 2018
jadnie wyglada
Fonka 16 stycznia 2018
na pewno pyszne, robię jutro:D
Składniki
  • Makaron spaghetti 1 opakowanie
  • Groszek konserwowy 1 puszka
  • Cebula biała 1 szt.
  • Pieczarki świeże 25 dag
  • Śmietanka 18% ½ szklanki
  • Masło 2 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Ser żółty 5 plasterków
  • Natka pietruszki
Składniki