Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywne risotto z kapuścianą surówką"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Ryż ugotuj do miękkości według przepisu na opakowaniu. Oczyść i drobno posiekaj czerwoną paprykę. Por (białą część) umyj, pokrój w krążki. Kukurydzę osącz. Obierz i zetrzyj na tarce 1 marchewkę.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Przesmaż por i marchewkę. Dodaj pokrojoną kiełbasę, a po chwili kukurydzę i paprykę. Wsyp ugotowany ryż, wlej bulion. Duś 5 min.
Gotowe risotto dopraw do smaku solą, pieprzem oraz czosnkiem w proszku. Wymieszaj z 2 łyżkami posiekanej natki. Rozłóż na talerze, posyp startym serem.
Pozostałe marchewki obierz, zetrzyj na tarce. Poszatkuj małą kapustę pekińską. Obierz i pokrój w kostkę cebulę i jabłka. surówki wymieszaj z 2-3 łyżkami oliwy, dopraw solą i pieprzem. Podaj do risotto.
czas ok. 40 min; porcja – 320 kcal, cena 5 zł
<strong>Karolina Bojaczuk z Łukowa</strong>Źródło: Świat kobiety