Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywne leczo z klopsikami podane z ryżem lub świeżym pieczywem.
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 545
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 476
Szybka i smaczna
Odsłon: 8872
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 138
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 545
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 476
Szybka i smaczna
Odsłon: 8872
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 138
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy, osuszamy i osuszone kroimy w kawałki, taką większą kostkę. Natkę pietruszki drobno kroimy. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy pokrojone pieczarki, marchew, pietruszkę, seler, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości pieczarek.
W między czasie z mielonego mięsa formujemy klopsiki, podsmażamy je na patelni wraz z cebulą. Podsmażone wraz z cebulą klopsiki dodajemy do garnka, po 10 minutach dodajemy pozostałe pokrojone warzywa.
Całość dusimy około 30 minut, doprawiamy do smaku.
Gotowe leczo podajemy z ugotowanym ryżem lub świeżym pieczywem. Smacznego!!!