Warzywne leczo

Warzywne leczo
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: asia67
lekkie, pikantne, typowo letnie jedzonko

Składniki

  • papryka czerwona 2 szt
  • cukinia 1 mała
  • fasolka szparagowa 2 garści
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • marchew 1 szt
  • pomidory 2 szt
  • koncentrat pomidorowy
  • olej
  • sól, pieprz, papryka słodka i ostra
  • ew. bulion warzywny

Przygotowanie

  1. 1. warzywa obrać, na oleju poddusić pokrojone czosnek i cebulę, dodać marchew, posolić, dusić chwilę, młodą cukinię pokroić ze skórką, starszą obrać, pokroić w kostkę, dodać do marchewki, paprykę pokroić w kostkę, fasolkę na krótsze kawałki, pomidory obrać ze skórki, pokroić, dodać wszystko na patelnię, dodać przyprawy, koncentrat, podlać wodą lub bulionem, dusić na wolnym ogniu,




    smacznego

Komentarze do przepisu (2)

danielek 24 sierpnia 2018
Lubię.Pozdrawiam :)
asia67 24 sierpnia 2018
dziękuję :)
Składniki
  • papryka czerwona 2 szt
  • cukinia 1 mała
  • fasolka szparagowa 2 garści
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • marchew 1 szt
  • pomidory 2 szt
  • koncentrat pomidorowy
  • olej
  • sól, pieprz, papryka słodka i ostra
  • ew. bulion warzywny
Składniki