Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warzywne kotleciki z mielonym mięsem"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 177
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2296
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 177
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2296
Składniki
Chleb tostowy pokrój w kostkę, zalej mlekiem i odstaw na około 10 minut do namoczenia.
W tym czasie koperek opłucz, osusz, posiekaj. Kawałki papryki oczyść, pokrój w kosteczkę. Tak samo potnij marchewkę. Cebulę obierz, grubo posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj kawałeczki papryki i smaż dalej przez 1-2 minuty.
Mięso przełóż do miseczki. Dodaj odciśnięte tosty oraz warzywa z patelni. Dołóż marchewkę, koperek, musztardę i jajko. Przypraw solą oraz pieprzem. Dobrze wyrób.
Masę podziel na 6 porcji. Oblep nimi długie drewniane patyczki. Uformuj wrzeciona. Posmaruj je z obu stron olejem, ułóż na blasze i lekko spłaszcz dłonią.
Szaszłyki wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz ok. 20 minut.Źródło: Naj