Warzywna paella

Warzywna paella
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Nie jest to klasyczne hiszpańskie danie. Celowo pominęłam mięso i owoce morza. W wersji bezmięsnej smakuje równie dobrze. A przygotowanie ( co przecież nie jest bez znaczenia) jest szybkie. Polecam.

Składniki

  • 1 papryka (kolor obojętny)
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 10-12 pomidorków koktajlowych
  • 200 g ryżu do paelli lub arborio
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego
  • przyprawy: sól, pieprz, szafran, papryka słodka i ostra

Przygotowanie

  1. Cebulę, czosnek i paprykę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Dodać pokrojone na połówki pomidorki i nadal chwilę dusić. Wsypać ryż i wlać bulion. Dodać przyprawy. Dusić, aż ryż wchłonie bulion. Gotowe danie posypać umytą i pokrojoną natką pietruszki.

Komentarze do przepisu (4)

Docherro 07 marca
Pyszności:)
rosynka 08 marca
Smaczna Paella
fafiatko 09 marca
Swietne danie! niezle to wymysliłas!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 papryka (kolor obojętny)
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 10-12 pomidorków koktajlowych
  • 200 g ryżu do paelli lub arborio
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego
  • przyprawy: sól, pieprz, szafran, papryka słodka i ostra
Składniki