Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warzywna kanapka"
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1568
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 82
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1568
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 82
Składniki
porcje, czas 15 min; porcja – 240 kcal, cena 6,50 zł.
Bakłażan oczyść, pokrój w cienkie podłużne plastry i oprósz solą. Odstaw na kilka minut, osusz. Na patelni grillowej rozgrzej 2-3 łyżki oliwy. Smaż plastry po kilka minut z każdej strony. Osącz z oliwy, ostudź. Dopraw solą.
Liście rukoli opłucz, osusz. Pomidorki umyj, przekrój na połówki. Wymieszaj 2 łyżki oliwy z jasnym octem balsamicznym. Dopraw solą, pieprzem i musztardą. Parmezan pokrój drobno lub zetrzyj.
Bagietkę przekrój na dwie części, a potem każdą część wzdłuż na połówki. Wewnętrzne części pieczywa skrop oliwą, obsmaż na patelni. Pomidory i rukolę wymieszaj z sosem. Pieczywo przełóż sałatką, parmezanem i plastrami bakłażana, złóż.Źródło: Świat kobiety