Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dnie żaroodpornego naczynia wytwarza się pyszny sos, w którym można maczać pieczywo. W ten sposób zapiekanka zamieni się w pożywną kolację.
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 38
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 2268
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 38
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 2268
Składniki
Batat obrać i pokroić na większe kawałki. Ugotować. Paprykę i pomidory umyć. Pokroić na cząstki. Tak samo pokroić na mniejsze kawałki cebulę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Fetę pokroić na spore kawałki. Warzywa układać w żaroodpornym naczyniu naprzemiennie. Kolejne warstwy posypywać przyprawami. Na koniec rozłożyć fetę. Całość polać oliwą. Zapiekać w 180 st. około 30 minut. Uwaga! Ostrożnie z solą. Feta już jest słona.