Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Raz lub dwa razy w tygodniu wprowadzam dzień bezmięsny. To danie na taką okazję świetnie pasuje. Zwiera sporą porcję warzyw, a pod dodaniu ryżu można się nim spokojnie najeść. Na dodatek jest dość szybkie w przygotowaniu. Polecam.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Ryż gotować w osolonej wodzie. Do drugiego garnka wlać olej. Dodać pokrojoną cebulę, papryczkę chili oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć. Dodać umyte i pokrojone pozostałe warzywa. Dolać wody. Dodać przyprawy. Gotować kilka minut i dodać jeszcze pomidory z puszki. Warzywa szybko się gotują, więc im jakieś 15-20 minut wystarczy. Gdy będą miękkie nabrać chochelką wywar, lekko ostudzić i rozprowadzić w nim mąkę. Wlać do warzyw. Chwilę jeszcze pogotować. Podawać oczywiście z ryżem.