Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka, pieczarki i pomidory w jogurcie greckim. Prosto, szybko i smacznie:) Możemy podawać z ryżem, kopytkami lub bagietką.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 264
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 264
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy drobno posiekany czosnek i cebulę. Gdy się zeszklą dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki. Podsmażamy ok. 10 min.
Następnie dodajemy pokrojone papryki i dusimy razem ok. 7 min.
Pomidory przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw na patelnie. Gotujemy do czasu aż pomidory całkowicie się rozpadną i połowa soku/wody z pomidorów odparuje. Następnie dodajemy jogurt grecki, posiekany koperek i doprawiamy do smaku /możemy dodać odrobiną ostrej mielonej papryki/. Mieszamy i podgrzewamy do czasu aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Podajemy na gorąco.