Warzywa na patelnię po chińsku

Warzywa na patelnię po chińsku
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: KORAL
Pyszne warzywa z pędami bambusa i grzybkami mun. Proste do wykonania danie. pełne chińskich smaków.

Składniki

  • Warzywa na patelnię po chińsku ( mrożonka ) 450 g
  • mleko kokosowe 400ml
  • kurkuma szczypta
  • chili jalapeno szczypta
  • sos ostrygowy 1-2 łyżki
  • sól, pieprz
  • garść orzechów ziemnych

Przygotowanie

  1. Orzeszki ziemne krótko prażymy na suchej patelni.
    Wsypujemy warzywa, kurkumę, papryczkę i minutę przesmażamy , cały czas mieszając.
    Dodajemy mleko kokosowe i dusimy na niewielkim ogniu niecałe 7 minut. Całość doprawiamy sosem ostrygowym, solą i pieprzem.
    Gotujemy teraz na dużym ogniu około 3-5 minut do odparowania.
    Podajemy z ryżem, makaronem lub tak jak ja z kluskami śląskimi.

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 20 lutego 2018
Pysznie to z tymi "śluskami" wygląda :D
Leci do pamięci :)
GREGORHSPEED 20 lutego 2018
Bardzo lubię takie szybkie dania <3
Dolcevita-in-my-kitchen 21 lutego 2018
Pycha, zapisuje przepis i dziekuje :-)
Składniki
  • Warzywa na patelnię po chińsku ( mrożonka ) 450 g
  • mleko kokosowe 400ml
  • kurkuma szczypta
  • chili jalapeno szczypta
  • sos ostrygowy 1-2 łyżki
  • sól, pieprz
  • garść orzechów ziemnych
Składniki