Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy jest sezon na dynię zawsze staram się przygotować coś nowego.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 41
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 112
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 25
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 41
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 112
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 25
Składniki
Dno naczynia żaroodpornego wysmarować odrobiną oliwy. Wysypać warstwę ryżu ( u mnie szklanka). Posypać solą. Na to usypać warstwę koperku
Schab pokroić na kawałki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. wszystko wymieszać. Ułożyć kawałki na koperku.
Dynię pokroić w kostkę i ułożyć warstwę na mięsie. Następnie pieczarki pokroić w plasterki i ułożyć na wierzchu naszej zapiekanki. Dodaję 2 szklanki wody. (na szklankę ryżu 2 szklanki wody) Zapiekankę polać z wierzchu odrobiną oliwy.
Zapiekankę przykryć folią i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec 20-30 minut. Podawać Smacznego.