Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka kolacja robi się sama :) a jak pachnie i smakuje !
Kopytka ziemniaczane to jedno z tych klasycznych dań, które cieszą się popula...
Odsłon: 353
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 471
Kopytka ziemniaczane to jedno z tych klasycznych dań, które cieszą się popula...
Odsłon: 353
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 471
Składniki
Kalafiora wcześniej ugotować, odlać wodę. Pozostałe warzywa obrać, opłukać, pokroić w kostkę lub talarki. Ziemniaki i kiełbasę w plastry.
Naczynie wysmarować olejem. Układać kolejno cienkie warstwy : ziemniaki, warzywa, kiełbasę. Każdą warstwę delikatnie doprawiam solą i pieprzem ziołowym. Górną warstwą powinny być ziemniaki , które posypuje serem i oregano.
Przykryte naczynie wkładam do piekarnika na ok. 45 minut w temp. 200 stopnia.
Potem już tylko uczta !