Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warkocze z polędwicy wieprzowej to wykwintne danie, które można podać zarówno na uroczysty obiad jak i kolację. Przygotowanie tego dania jest wyjątkowo łatwe. Do pomocy można zaprosić najmłodszych domowników, dzieci znakomicie bawią się podczas splatania warkoczy.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 192
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 12
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 192
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 12
Składniki
Do przygotowania warkoczy wybierz dwie polędwiczki wieprzowe. Sztuki mięsa powinny być równe i jak najdłuższe. Mięso opłócz, wysusz i pokrój wzdłuż, na długie paski, które powinny mieć szerokości ok. 1cm na 1 cm. z dwóch polędwiczek powinno wyjść ok. 18 paseczków. Paski mięsa w grubszym miejscu zepnij wykałaczką i splataj warkocze. Przygotowane mięso układaj na rozgrzanym oleju. Piecz po 2-3 minuty z każdej strony. na koniec polej mięso płynną przyprawą magi i posyp pieprzem. Warkocze podawaj zaraz po usmażeniu posypane drobno posiekane pietruszą. Najczęściej podaję do tego dania ziemniaki ogotowane w całości z masłem czosnkowym i sałatę z sosem winegre i drobno posiekaną czerwoną, słodką papryką. To bardzo prosta, pyszna i mało kaloryczna kolacyjka. Smacznego!