Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "W śmietanie z eskalopkami"
Polecam.
Odsłon: 419
Szybka i smaczna
Odsłon: 14847
Polecam.
Odsłon: 419
Szybka i smaczna
Odsłon: 14847
Składniki
Kurki oczyść, najlepiej pocierając je wilgotną ściereczką albo papierowym ręcznikiem. Filet z indyka opłucz, wytrzyj. Mięso potnij na 4 plasterki. Każdy rozbij. Oprósz solą, pieprzem i mąką. Eskalopki usmaż na rumiano na oleju. Trzymaj w cieple, aby nie wystygły.
Na tej samej patelni rozgrzej masło. Wrzuć kurki i smaż od czasu do czasu mieszając. Cebule obierz, posiekaj, dodaj do grzybów. Dolej śmietanę. Duś na małym płomieniu 10 minut. Pod koniec duszenia dodaj posiekane zioła. Sos przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Polej nim przygotowane eskalopki.Źródło: Naj