Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ukraiński specjał z karkówką"
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 2034
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 2034
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, potnij w kostkę. Zalej posoloną wodą z dodatkiem kminku. Gotuj 10 minut. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Pomidory pokrój, wymieszaj z mięsem. Dodaj cebulę i czosnek. Masę smaż kilka minut. Przypraw solą i pieprzem. Ziemniaki odcedź, osącz.
Wino podgrzej ze śmietaną. Wrzuć serek topiony, mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Sos przypraw solą, pieprzem oraz gałką. Połowę ziemniaków rozłóż na spodzie formy. Przykryj je mięsną masą oraz pozostałymi ziemniakami. Polej sosem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz godzinę. Natkę posiekaj, posyp zapiekankę.Źródło: Tina