Udziec z indyka w sosie własnym

Udziec z indyka w sosie własnym
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Danie jest bardzo smaczne,mięso delikatne i aromatyczne.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umyty i wysuszony udziec podsmażyć z dwóch stron na maśle do złotego koloru.
    Przełożyć do rondla,a na tłuszczu ,który pozostał podsmażyć cebule pokrojone w piórka.
    Przełożyć do mięsa ,podlać odrobiną wody ,doprawić curry,pieprzem i dusić mięsko do miękkości.
    Pod koniec duszenia posolić i dać maggi.


    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (4)

Bellapi 18 lipca 2017
i takie mięsiwa są najlepsze :)
bellamozzarella 18 lipca 2017
Indyczek...o tak w każdej postaci :-)
Docherro 18 lipca 2017
zgadza się:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki