Cebule pokroić w piórka i zeszklić na maśle.
Dodać kurki i usmażyć przez około 10min.
Dodać paprykę pokrojoną w grubsze plastry i jeszcze przez 5 min.smażyć.
Na końcu dodać posiekany koperek.
Mięso pokroić w porcje jakie nam pasują.
Dać do rondla i zalać wodą by mięso było przykryte.Wsypać czosnek suszony,paprykę,przyprawę do gulaszu,lubczyk.
Gotować na małym ogniu do miękkości mięsa.
Kiedy mięso jest miękkie dodajemy zawartość patelni,oraz papryczki peperoni drobno pokrojone.
Osobno roztrzepać 2 łyżki mąki w małej ilości zimnej wody.
Wlać do sosu.
Śmietanę zahartować sosem i również wlać.
Doprawiamy do smaku solą,pieprzem,ja dodaję jeszcze maggi.
Smacznego!
Komentarze do przepisu (9)
p.s. Em, dlaczego tylko na niedzielny?... Czytaj całość »
p.s. Em, dlaczego tylko na niedzielny? ;p
Ja bym to robił co parę dni l)
*Przejdziesz do wersji klasycznej